Trends in de zakelijke verzekeringsmarkt: All-round dienstverlening

Vijf sluimerende trends die klaar zijn om de verzekeringswereld op zijn kop te zetten

Internet of Things, Smart Contracts en Virtuele Assistenten houden de gemoederen flink bezig1. Binnen iedere markt wordt er gesproken over de mogelijkheden die ze bieden. Zo ook op de zakelijke verzekeringsmarkt. Toch maken een paar minder opvallende trends zich, sluimerend onder de oppervlakte van de bekendere hypes, klaar om de markt op te gaan schudden. De komende weken vertel ik alles over deze trends. In het tweede artikel in deze reeks behandelen we de tweede trend: all-round dienstverlening.

De verzekeringsbranche doet meer dan alleen schade uitkeren. Er is ook meer mogelijk om risico’s te beperken dan korting geven op rookmelders of alarminstallaties van een keurmerk voorzien. Ook liggen er andere risico’s dan 50 jaar geleden op de loer. Cyber risico bezorgt ondernemers en verzekeraars vandaag de dag kopzorgen. Verzekeringen die hierop inspelen dekken doorgaans allerlei soorten schade voor wanneer een bedrijf wordt gehackt. Van de verloren omzet doordat de bedrijfsvoering stil ligt, tot aan de aansprakelijkheid bij een datalek.

Dit zijn nieuwe risico’s. De verzekeraar heeft geen tientallen jaren historie om in te kunnen schatten hoe groot het risico is. De ondernemer is geen security expert, en kan zijn eigen situatie slecht inschatten. Daarom is een cyberrisico verzekering vaak onderdeel van een pakket met preventieve IT diensten waarbij de verzekeraar een gespecialiseerd bedrijf inzet2. Natuurlijk kunnen ondernemers ook veel zelf doen. Online checklists helpen om het risico in kaart te brengen, maar kunnen ook gebruikt worden om een pakket met preventieve maatregelen samen te stellen.

Doorlopend monitoren van het risico is bij “rijgedrag” verzekeringen al gemeengoed. Deze trend zal zich voortzetten naar de andere verzekeringen, zo ook in het geval van cyberrisico verzekeringen. Dit heeft voordelen voor zowel de ondernemer als de aanbieder. Door het gebruik van monitoring blijft het ‘360 graden profiel’ van de zakelijke klant altijd actueel. Zo kan direct alarm worden geslagen wanneer een hackpoging gaande is. Maar ook kan tijdig worden vastgesteld dat het tijd is om nieuwe preventiemaatregelen te nemen.

De verzekeraar wordt zo een aanbieder en regisseur van een totaalpakket van continue dienstverlening. Waar een verzekeraar voorheen alleen het vangnet was, is het nu een volwaardige zakenpartner. Het ligt voor de hand om deze aanpak ook bij andere verzekeringen toe te passen. Een verzekering is niet langer een nagedachte, een hobbel, of een vinkje bij het boeken van een vakantie. Het is een essentieel onderdeel bij het uitbesteden van zakelijke kopzorgen.

Meer weten over hoe wij klanten zoals BackBase, Nationale-Nederlanden en Anva hierbij helpen? Neem contact op!

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl