Maak online hypotheek berekenen (weer) betrouwbaar!

Online rekentools voor het berekenen van maximale hypotheek zitten er nu vaak naast. Dit kan en moet anders…

“Rekentools hypotheken vaak onbetrouwbaar”, zo staat in grote letters op de homepage van Vereniging Eigen Huis. Veel banken, verzekeraars en hypotheekketens zitten er bij het berekenen van de maximale hypotheek vaak tienduizenden Euro’s naast. Vooral 55+’ers zijn hier de dupe van.

In totaal toetste Vereniging Eigen Huis 34 online hypotheek rekentools van verschillende hypotheekverstrekkers. Bijna 80% van deze tools geven een verkeerd of geen resultaat. Vooral voor werkzame 55-plussers met een bescheiden pensioenopbouw zorgt dit voor teleurstelling. Veel van hen worden al meteen verkeerd voorgelicht over de mogelijkheden voor een hypotheek, omdat er geen rekening wordt gehouden met toekomstig pensioeninkomen en de ruimere leennormen welke gelden vanaf de AOW-leeftijd. Mensen worden zo onbedoeld op het verkeerde been gezet en daar moeten we verandering in brengen.

Vereniging Eigen Huis roept bedrijven op om hun hypotheekberekeningen snel te verbeteren. Het toeval wil dat Everest recent generieke software (of eigenlijk webservices/ API’s) voor de gehele hypotheekketen heeft geïntroduceerd. Aanleiding om deze webservices te ontwikkelen en te introduceren is dat we ervoor willen zorgen dat consumenten goed geïnformeerd kunnen worden over hun hypotheekmogelijkheden, juist ook vanaf hun eerste bezoek aan een website. Of een berekening nu plaatsvindt bij het maken van een bindend hypotheekaanbod, tijdens het advies of tijdens het zoeken naar een huis; wat ons betreft moet het wel kloppen.

Kan de klant de lasten van een financiering blijvend betalen? Ook als het inkomen wijzigt? Dergelijke vragen wil je bij een hypotheekadvies toch duidelijk kunnen beantwoorden en cijfermatig kunnen onderbouwen? Daarom maken onze webservices niet alleen berekeningen bij slechts een paar momenten zoals ‘bij pensioen’, ‘bij leven’ en ‘bij overlijden’. Ze bieden een cijfermatige onderbouwing van maand-op-maand en daarmee de basis voor een betrouwbaar hypotheekadvies en passend financieringsvoorstel. Een foutieve hypotheekindicatie bij AOW en pensioen zoals Vereniging Eigen Huis in haar nieuwsbericht als voorbeeld van onbetrouwbare rekentools geeft, komt dan niet meer voor.

Betrouwbare rekenmogelijkheden zijn belangrijk omdat klanten snel zekerheid willen over hun hypotheekmogelijkheden. Dit mogelijk maken zorgt ervoor dat je de klant niet kwijtraakt in het aanvraagproces. Dus niet alleen klanten zijn erbij gebaat, ook banken, verzekeraars en hypotheekketens hebben er voordeel van. Schroom niet om contact met me op te nemen voor meer informatie over onze webservices of een live demo.

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl