J-Fall 2017: een (lastige) stand, late fidgetcubes en koeltassen met bier

Donderdag 2 november was het weer zover, J-Fall! J-Fall is het grootste Nederlandse congres op het gebied van Java en trekt zo’n 1500 bezoekers. Bekende sprekers zoals Mark Heckler (Pivotal) en Arun Gupta (AWS) gaven talks, maar ook ex-Everestiaan Willem Cheizoo hield een lightning talk. Everest was dit jaar ook goed vertegenwoordigd. Dit jaar niet alleen als bezoeker, maar ook met een stand met goodies en een prijsvraag. Het team achter de stand bestond uit collega’s Raoul, Maarten, Vincent, Paul, Bas, Roy, Kim en mijzelf.

Supergaaf zo’n stand, maar dat betekent ook lekker vroeg op. Dat ding moet namelijk staan voordat het congres begint (08:00). Om 06:45 waren we daarom ook braaf met z’n allen aanwezig bij de Cinemec in Ede waar J-Fall werd gehouden. Na een bakje koffie heb ik staan kijken hoe Raoul, Maarten, Vincent en Paul het niet voor elkaar kregen om die stand in elkaar te zetten. Yup, de vertaling naar het werk is snel gemaakt ?.

Om mensen naar onze stand te lokken, had Maarten wat goede ideeën bedacht. Een prijsvraag met als prijs een koeltas met Bluetooth speakers, gevuld met speciaal bier, en fidget cubes. Toen ik die mannen zo zag worstelen met die stand heb ik even getwijfeld of ik hier niet gewoon alvast een biertje bij zou pakken.

Een prijsvraag dus. Om een beetje op te vallen hadden we een stukje complexe Javacode op een scherm gezet met daarbij een multiple choice vraag. De antwoorden gingen in een grote pot en aan het einde van het congres zouden we 3 winnaars trekken die de koeltas met bier zouden winnen. Daarnaast hadden we een berg fidget cubes met Blueriq logo besteld die, ondanks dat ze tegengehouden waren bij de Duitse grens, gelukkig net op tijd in Ede werden afgeleverd. Gelukkig maar, want die cubes waren een enorm succes.

Anyhow, nadat “we” uiteindelijk de stand in elkaar hadden gekregen, kon het congres beginnen. Het leuke van J-Fall is dat er een groot gedeelte van de Nederlandse Java community op af komt, waardoor je veel bekenden tegenkomt. Ik noemde Willem Cheizoo al in het begin, maar ook andere oud-Everestianen waren van de partij. Allemaal jongens die ooit in het verleden voor Everest hebben gewerkt, maar omdat de verbinding blijft bestaan was het direct ontzettend gezellig. Gedurende de dag was het heel druk bij onze stand. Toch altijd leuk om te zien hoeveel discussie een klein stukje code oplevert en hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in wat we doen bij Everest.

Na het einde van het congres heb ik weer gekeken hoe de mannen de stand weer uit elkaar haalden, wat dit keer zonder problemen ging. Daarna zijn we met z’n allen nog lekker een hapje gaan eten in Ede, waar we in het restaurant toch even moesten vermelden dat Vincent jarig was (wat niet zo was). Hierdoor kreeg hij een dessert met zo’n sterretje erin waarbij allerlei mensen gingen klappen. Altijd leuk ?.

J-Fall was ook dit jaar weer erg leuk, maar wel ontzettend intensief om de hele dag bij een stand te staan. Volgend jaar weer! En wie weet, misschien doen we dan ook een keer een talk?

Sander Wartenberg
Software Architect

06 4609 2292
s.wartenberg@everest.nl

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl