Hola Barcelona!

Een verhaal over cerveza, paella en de Spring Community

Het is zaterdagmiddag als Martijn, Maarten en ik bovenop de Montjuïc staan. Het is een graad of 22 en we kijken uit over de haven van Barcelona met links van ons la Sagrada Familia en rechts in de verte het vliegveld. We besluiten bij het strand paella te gaan eten en slenteren over de Mercat de la Boqueria, verbaasd over de enorme vissen, grote stukken vlees en de kleine barretjes waar mensen tapas zitten te eten. Als afsluiter nemen we plaats op een terras aan de Plaça Reial waar de ober een fles Cava voor ons openmaakt. Een paar uur later staan we op vliegveld Eindhoven om afscheid van elkaar te nemen. Ik hoor je denken: “wat heeft dit verhaal te maken Everest?” Dit verhaal heeft alles te maken met de mindset van de mensen van Everest: “Work hard, play hard”.

Op 18 en 19 mei 2017 vond voor de zesde keer het Spring IO congres plaats in Barcelona. Vanuit Everest waren we met maar liefst 9 collega’s bij. Het Spring Framework is een core element voor het grootste gedeelte van onze oplossingen en producten, waaronder Blueriq en dus belangrijk voor ons.

In de IT wereld zien we een enorme beweging naar schaalbaarheid en cloud: meer volume, meer gebruikers en Internet of Things. Alles beweegt naar kleinere, schaalbare applicaties die makkelijk deploybaar zijn op allerlei platformen. Ook Blueriq heeft met de introductie van release 10 grote stappen gemaakt rondom deze onderwerpen, wat het Spring IO congres erg relevant maakt. Dit jaar stond het congres in het teken van Spring 5, Spring Cloud en Spring Reactive. De laatste is een interessante stroming waar we ons als developers erg op verheugen, maar waar we ook een beetje angstig van worden als we dit moeten debuggen (met een knipoog natuurlijk). Termen als Flux, Mono en non-blocking waren het gesprek van de dag. Tijdens Spring IO maak je lange dagen: de sessies beginnen om 9.00 uur en duren tot 19.00 uur. Tussen de sessies door hebben we stevige discussies over TDD, proberen we te kijken of IntelliJ IDEA een goede vervanger is voor STS en vragen we ons af waar de SecurityContext leeft, aangezien je met Spring Reactive geen gebruik meer kan maken van ThreadLocal. Natuurlijk komt ook het mooie weer vaak ter sprake. Het zijn erg intensieve en vooral supergave dagen.

springio

Zoals ik al aangaf; “Work hard, play hard”. Dus na 10 uur congres is het tijd voor ontspanning en laat Barcelona daar nu net een fantastische plek voor zijn! Waar de gesprekken in de middag nog hardcore over IT gaan, vervaagt het werk onder het genot van één (of meerdere) cerveza en wordt er gesproken over reizen, dromen, angsten en wordt er enorm veel gelachen. Deze uitjes zorgen voor een nog sterker team en bedrijf, want je leert elkaar weer een stuk beter kennen.

Afgelopen februari vond het Everest Cool Coding Weekend plaats, nu Spring IO in Barcelona en in november gaan we naar Devoxx. Time to work and play. Supergaaf!

Sander Wartenberg
Software Architect

06 4609 2292
s.wartenberg@everest.nl

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl