Everest sponsort: Stichting Syndroom van de Lach

Drie keer per jaar sponsort Everest verschillende maatschappelijke doelen. Deze doelen worden aangedragen én gekozen door onze mensen. Eén van deze maatschappelijke doelen is Stichting Syndroom van de Lach, aangedragen door collega Paul-Leander Welink.

 Stichting Syndroom van de Lach werd opgericht door Seth en Maud Halkes. Hun dochter Suus is meervoudig gehandicapt. Ze kwamen in aanraking met dolfijntherapie en merkten dat het invloed  had op de ontwikkeling hun dochter. Ze besloten een stichting op te richten en kinderen, van 3 tot 18 jaar oud, met een verstandelijke en/of motorische beperkingen te helpen door middel van dolfijntherapie.

Collega Paul-Leander leerde in 2015 de stichting kennen via kennissen, die de oprichters hadden ontmoet in Curaçao. Paul-Leander en zijn vrouw namen snel contact op met de stichting, met de hoop dat zij ook hun dochtertje, Elin, konden helpen met dolfijntherapie. Omdat de stichting toentertijd nog vrij jong was, was er een korte wachtlijst en kwam zijn dochter Elin al snel op de lijst. Toen begon de zoektocht naar donaties en sponsoren. Paul-Leander: “Het is geen vanzelfsprekendheid om naar de therapie te gaan, want de therapie is duur. Wanneer je op de wachtlijst komt, wordt er van je verwacht dat je je inzet om een financiële bijdrage te doen. Wij hebben bijvoorbeeld zelf een sponsoractie gehouden tijdens de 20 van Alphen (een hardloopwedstrijd), oude telefoons ingezameld, een kerststukjes actie gedaan en statiegeld acties bij supermarkten gehouden.”

In 2016 was het zo ver: Elin kon beginnen aan haar dolftijntherapie! In november vloog het gezin naar Curaçao waar de 10-daagse therapie plaatsvond. Paul-Leander: “Het was een fantastische ervaring. Het primaire doel van de therapie was het verbeteren van spraak, omdat Elin veel moeite heeft met praten. Ondanks dat het soms nog steeds moeizaam gaat, heeft ze op dat gebied een aantal stappen gezet dankzij de training. Daarnaast heeft ze ook veel meer zelfvertrouwen gekregen en is haar zelfredzaamheid enorm gegroeid.”

Stichting Syndroom van de Lach heeft veel betekend voor Paul-Leander. “De therapie was niet alleen goed voor Elin, maar heeft ook veel opgeleverd voor het hele gezin. De rest van het gezin had ook een geweldige tijd in Curaçao. Dolfijntherapie is echt heel waardevol.” Om in de toekomst ook andere gezinnen deze therapie te laten ervaren, is financiële steun hard nodig. De stichting is volledig afhankelijk van donaties, sponsoring en acties door wachtlijstouders. “Echt iedere financiële bijdrage is van harte welkom”, vertelt Paul-Leander. “Dat Everest haar medewerkers de mogelijk geeft om goede doelen aan te dragen voor een sponsor bijdrage is echt geweldig. De bijdrage van Everest brengt weer een kindje dichter bij de therapie!”

 Meer weten over stichting Syndroom van de Lach? Ga naar de website: www.syndroomvandelach.nl. Doneren kan ook via deze website. Tijdens de therapie in 2016 hield Paul-Leander ook een blog bij, lees deze hier: www.syndroomvandelach.nl/blog/elin/

Everest sponsort: Stichting Syndroom van de LachHet Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl