Een halve dag stoeien, proberen en kabels verwisselen tijdens Cool Coding Weekend 2018

Van vrijdag 2 tot zondag 4 februari was het weer tijd voor het jaarlijkse Cool Coding Weekend. Ook dit jaar was een deel van de Everest/Blueriq medewerkers in Hapert te vinden, want in de afgelopen jaren was wel gebleken dat deze locatie en omgeving ideaal zijn voor deze activiteit. Het allerbelangrijkste van het weekend is natuurlijk om in ongedwongen sfeer aan de bak te gaan met hippe tools en technieken waar je doordeweeks, om wat voor redenen dan ook, niet aan toekomt. Door de aantrekkende economie is de laatste jaren de werkdruk toegenomen en de technische ontwikkelingen lijken eerder sneller te gaan dan langzamer. Nog meer redenen voor Everest om dit concept door te zetten!

Zoals gebruikelijk is, verzorgden de culinair gefascineerde medewerkers weer ontbijt, lunch en avondeten. Dit heeft ondertussen geleid tot enkele klassiekers op het menu: van Bodegraafse kaas in de morgen tot moinkballs laat op de avond om iedereen van dat laatste beetje extra energie te voorzien. Ook dit jaar was weer duidelijk dat vele handen licht werk maken. Maar uiteindelijk draait het toch om de techniek. Het pielen met bitjes, debuggen van onmogelijke foutsituaties en gefrustreerd de haren uit je hoofd trekken omdat het altijd net anders werkt dan dat ze op het Internet vertellen.

Gedurende het weekend zijn er weer veel verschillende zaken de revue gepasseerd. Zoals verdieping in de wereld van AI, waar het H2O platform wat dieper onderzocht is, maar ook genetische algoritmen zijn bekeken. In eerste instantie nog voor de classificatie van bloemen, maar de mogelijkheden voor de financiële wereld kwamen snel in beeld! Net als voorgaande jaren werd er ook weer uitgeweken naar de embedded systemen. Het kan dan gaan over Raspberry Pi’s, Arduino’s, etc. De opvallendste verschijning van dit jaar was de lichtkrant die aangestuurd moest worden, omdat dit een essentieel onderdeel in de buildstraat moet zijn. Herkenbaar om te zien dat na een halve dag stoeien, proberen, kabels verwisselen en uitgebreid op Internet zoeken, de pinnetjes toch net niet werken zoals in de beschrijving staat. Toen eenmaal ontdekt was wat de functie wel was, lichtten de eerste teksten de ruimte op. Licht kwam er ook van Philips Hue lampen die aan het eind van het weekend verschillende kleuren toonde aan de hand van beacons (zelf gefabriceerd door een oud-medewerker) die op dat moment in de buurt waren. Andere onderwerpen die de revue gepasseerd zijn, waren (natuurlijk) Cloud, pipelines, gitaren en audio, en een volledig scala aan programmeertalen.

Een ander hoogtepunt dit jaar was de eerste officiële Everest Pils Proefwedstrijd. Een kleine 15 man was ervan overtuigd dat ze het verschil wel konden proeven tussen de Amstels, Heinekens, Bavaria’s, etc. Om hun kennis te testen, kregen ze 10 verschillende pilsen voorgeschoteld. Gedurende de strijd was het vertrouwen en enthousiasme groot bij de deelnemers. Dat de winnaar uiteindelijk maar 3 van de 10 goed had, mocht de pret niet drukken. Maar het geeft toch aan dat het minder goed gesteld is met deze kennis dan met de programmeerskills. De verliezers spoelde de bittere nasmaak snel weg met een speciaal biertje!

Tijdens zo’n weekend bereik je toch altijd meer dan op het eerste moment lijkt, omdat er stiekem ook nog wat werkzaamheden weggepoetst zijn. Alles bij elkaar optellend was de afdronk ook dit jaar weer positief. Een hoop gezelligheid die de cultuur van Everest/Blueriq goed weergeven en natuurlijk weer voor herhaling vatbaar. Tot volgend jaar!

Paul Stalenhoef
Senior Technical Architect

06 29 52 84 68
p.stalenhoef@everest.nl

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl