De wereld van Everest: Jan-Willem Rutten

Everest heeft ruim 200 mensen in dienst. Onze mensen hebben een belangrijke rol: ze zorgen niet alleen dat onze klanten geholpen worden, maar maken Everest écht Everest. In de serie ‘de wereld van Everest’ vragen we collega’s het hemd van het lijf, om je zo een kijkje te geven in onze wereld.

Vandaag interviewen we Jan-Willem Rutten, een collega die ondertussen al heel wat jaren bij ons werkt. “Voor Everest werkte ik als applicatiemanager bij een internationaal bedrijf, waarvoor ik door heel Europe reisde. Dit ging op een bepaald moment vervelen. Via een recruiter kwam ik in aanraking met Everest. Ik had twee mogelijkheden en heb toen voor Everest gekozen.” Als we doorvragen waarom, krijgen we het uitgebreide antwoord. “De sollicitatiegesprekken waren heel open en fijn. Er werd me gevraagd wat ik wilde verdienen en wat ik belangrijk vond. Bij mijn tweede gesprek lag het contract meteen voor me klaar. Wat ook leuk is om te vermelden is dat ik na mijn gesprek met de auto afgezet werd op het station door de persoon waarmee ik het gesprek had. Gewoon zomaar, deze persoon moest niet eens die kant op.”

Sinds zijn start bij Everest heeft Jan-Willem veel projecten en klanten gezien, maar voor het precieze aantal “moesten we maar even op zijn LinkedIn kijken”. Het blijken er 8 te zijn. “Het leuke is dat je van project kan wisselen binnen dezelfde organisatie. Er is ruimte om even te snuffelen aan andere klanten en te ontdekken waar nog andere uitdagingen voor je liggen. Je kunt het zo afwisselend maken als je zelf wilt.” En die afwisseling zie je volgens Jan-Willem niet alleen in de projecten. “De functie van Business Engineer is ook super afwisselend. Het raakt alle aspecten van software development, van requirementsanalyse en het ontwerpen van de oplossing tot het realiseren en testen ervan. Waar je bijvoorbeeld in het begin vooral bezig bent met het klikken en slepen in Blueriq, doe je er vaak later nog andere dingen bij. Zo ben ik nu ook Scrum Master en houd ik me bezig met teamontwikkeling.”

“Daarnaast ben ik ook onderdeel van de feestcommissie van Everest, 4EverFun. Daarmee organiseren we allerlei activiteiten, zoals sinterklaas, wintersport, de Eftelingdag en het jaarfeest.” Aan één wintersporteditie van Everest heeft Jan-Willem een speciale herinnering. “Ik was een maand in dienst toen ik voor het eerst mee ging met Everest wintersport. Ik weet nog goed dat ik tijdens de eerste of tweede nacht met bijna de voltallige directie in de kroeg zat te drinken. Toen dacht ik: dit is het bedrijf waarvoor ik wil werken!” En dat Everestianen wel van een feestje houden, dat hoort hij wel vaker. “Wij werken vaak samen met allerlei organisaties voor de organisatie van het jaarfeest. Ik hoor altijd van deze organisaties dat ze niet verwachtten dat ICT-ers zo goed kunnen feesten.”

Maar de sfeer bij Everest wordt natuurlijk gemaakt door de mensen die er werken en niet alleen door de feestjes. “Er wordt veel slap geouwehoerd op projecten, maar er wordt hard gewerkt en de focus blijft op het project. Dat zie je bij ieder project waar je komt.”

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl