De wereld van Everest: Hayo Bart

Everest heeft ruim 200 mensen in dienst. Onze mensen hebben een belangrijke rol: ze zorgen niet alleen dat onze klanten geholpen worden, maar maken Everest écht Everest. De komende maanden vragen we een aantal collega’s, met verschillende rollen en achtergronden, het hemd van het lijf, om je een kijkje te geven in de wereld van Everest.

Het interview van vandaag is met Hayo Bart, sinds twee jaar in dienst als Business Engineer bij Everest. Net zoals velen voor hem, kwam hij via via in aanraking met Everest. “Een collega raadde een van mijn studiegenoten aan bij Everest. Toen hem werd gevraagd of hij nog iemand kende, kwamen ze bij mij terecht.” Al snel kon Hayo beginnen, maar niet direct op een project. “Ik heb eerst drie maanden in een intern opleidingsklasje gezeten, waarin je kennis opdoet over Blueriq en het werken met scrum. Ik heb in dit klasje gewerkt aan een aantal interne projecten, zoals een Proof of Concept voor een klant en een enquêtetool met Blueriq. ” Hierna kon Hayo eindelijk aan de slag bij een klant, waar hij direct in het diepe werd gegooid.

De functie van Business Engineer past perfect bij Hayo. “Ik vind het heel leuk om analyses op een Blueriq model te doen. Als de klant zegt ‘Dit is het probleem, los het maar op’, is het een grote uitdaging om het op te lossen in het bestaande model. Wat gebeurt er nu echt in het model? En hoe moeten we het model veranderen zodat deze feature erin kan?” Je rol als Business Engineer, verandert volgens Hayo door de jaren: “Als beginnende Blueriq-er krijg je meestal een afgebakend onderdeeltje waaraan je moet werken. Naar mate de tijd verstrijkt en je meer leert over de applicatie en het daarbij horende model, werk je aan steeds minder afgebakende problemen en wordt de uitdaging groter. “

Ondertussen is Hayo half over op een nieuw project. “Op mijn vorige project ben ik lead in een aantal fundamentele dingen op het gebied van de (te ontwikkelen) functionaliteit van de applicatie. Daar kunnen ze me eigenlijk niet missen. Ondertussen was ik al wel toe aan iets nieuws. Ik vind het jammer dit project te verlaten, omdat ik daar zoveel heb geleerd en ik mijn collega’s ga missen. Zij voelen ondertussen niet meer als collega’s, maar als vrienden. Gelukkig zie ik ze nog vaak genoeg op kantoor in Den Bosch.” Als we Hayo vragen wat Everest nu echt Everest maakt, worden ook de collega’s benoemd. “Voor een IT-bedrijf zijn we vrij klein. Het zit op het randje van ons kent ons, wat heel prettig werken is. Daarnaast is iedereen die hier werkt een beetje gek en eigenwijs. We zijn niet gladjes.”

Als het gesprek bijna afgelopen is, komen we erachter dat Hayo al veel van de wereld heeft gezien. “Mijn vader werkt voor KLM en kan voordelig vliegen. Tot je 24e kun je hier als kind gebruik van maken. Hierdoor heb ik veel landen gezien: Zuid-Korea, Japan, Singapore, China en Taiwan, maar ook een aantal landen in het Midden-Oosten. Ik heb nog wel een mooie foto met een kameel voor bij dit artikel!”

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl