De wereld van Everest: Geertjan Jacobs

Everest heeft ruim 200 mensen in dienst. Onze mensen hebben een belangrijke rol: ze zorgen niet alleen dat onze klanten geholpen worden, maar maken Everest écht Everest. De komende maanden vragen we een aantal collega’s, met verschillende rollen en achtergronden, het hemd van het lijf, om je een kijkje te geven in de wereld van Everest.

Vandaag interviewen we Geertjan Jacobs. Na zijn studie kunstmatige intelligentie en mens & techniek had hij geen vast plan, en was van plan wel te kijken waar hij terecht zou komen. Uiteindelijk maakte hij via een recruiter kennis met Everest. Niet snel daarna kreeg hij een contract aangeboden.

Je bent nu ongeveer 1 jaar in dienst bij Everest. Kan je iets vertellen over je eerste maanden bij Everest?

“In het begin ben ik, net zoals iedereen, begonnen met het onboarding traject. Hierna was er niet direct plek voor mij bij een bestaand project. Ik heb toen eerst intern een aantal projecten opgepakt, waardoor ik direct mijn draai heb gevonden binnen het bedrijf. Ik leerde op deze manier veel mensen kennen en daar pluk ik nu de vruchten van. Sinds kort zit ik op project bij DUO, wat me heel goed bevalt.

De grootste uitdaging in je werk?

“Mmmm, even denken.. Om iets te verbeteren moeten sommige mensen uit hun normale routines stappen. Om mensen mee te nemen in de veranderingen en daarmee uit hun comfortzone te halen is een grote uitdaging. Ik heb daarbij veel voordeel van de studies die ik heb gedaan. Ik probeer in alles wat ik doe de gebruiker mee te nemen en centraal te zetten, in plaats van de applicatie. Een applicatie maken is immers leuk, maar het moet ook het leven van de gebruiker een stukje gemakkelijker maken. Ik ben dan ook altijd trots als mensen mij advies vragen en uiteindelijk mijn advies meenemen. Later zou ik ook wel iets willen doen in de richting van consultancy.”

Wat is uniek aan jouw team?

“We zijn eigenlijk zelf sturend. We wijzen elkaar op fouten en helpen elkaar verder. De ene heeft meer een psychologische achtergrond, terwijl de andere gespecialiseerd is in wiskunde. Dat levert soms lange discussies op vanuit verschillende gezichtspunten. Dat houdt ons scherp en maakt ons een scherp team.”

In het kort

Als je iemand zou vertellen over je werk bij Everest, wat zou je dan vertellen?

“In het begin zei ik altijd “ik klik en sleep dingen”. Dat is natuurlijk ook zo, maar het is natuurlijk wel iets meer dan dat.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik heb sinds kort twee nieuwe hobby’s. Ik ben nu veel bezig met het maken van meubels van hout. Ik vind het heerlijk om weer met mijn handen iets te doen. Ook heb ik onlangs een mountainbike gekocht en daar probeer ik ook zoveel mogelijk mee te doen.”

Waarom Everest?

“Everest was iets nieuws en onverwachts wat op mijn pad kwam. De doorslaggevende factor was uiteindelijk de sfeer die hier heerst. Vanaf het moment dat je hier binnenkomt, krijg je meteen een goede indruk. Alles is open.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die Everest nog niet kent?

“Kom gewoon eens een keertje sfeer proeven (en de koffie) en dan komt de rest vanzelf!”

De wereld van Everest: Geertjan JacobsHet Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl