Cool Coding Weekend 2017: een Sudoku Solver, gesprongen stoppen en heel veel eten

In het eerste weekend van februari vond het Everest Cool Coding Weekend weer plaats. Ruim 40 Software Developers, Frontend Developers en andere mensen met een technische affiniteit verzamelden zich vanaf vrijdagmiddag in een mooi gesitueerde boerderij in Hapert. Tijdens het Cool Coding Weekend kan iedereen spelen met hippe technologie, flitsende software en andere uitdagende zaken waar een computer aan te pas komt, afgewisseld met een hapje, drankje, spelletje en andere gezelligheid.

Het Cool Coding weekend is drie jaar geleden ontstaan met het idee om alle techneuten bij elkaar te brengen om de banden weer eens goed aan te halen. Het concept van het Cool Coding Weekend is simpel. Medewerkers investeren hun tijd en Everest regelt de rest. Even spelen, pielen en foeteren op die nieuwe, hippe technieken waar je in je dagelijkse werkzaamheden niet aan toekomt. Aan het begin van de zondagmiddag toon je wat je bereikt hebt om vervolgens moe, voldaan maar ook vol nieuwe energie huiswaarts te keren.

Het eerste hoogtepunt was dit jaar ook al weer snel bereikt.  Tijdens een poging om de watertoevoer van een koffieautomaat te automatiseren sprong de eerste stop. Dit drukte de pret echter niet en als snel was het project geslaagd. Er werd daarnaast ook gespeeld met NoSQL databases, hippe webframeworks, obscure programmeertalen, led verlichting, Pi’s, Arduino’s en domotica. Collega Frank ontwikkelde een weergaloze Sudoku Solver, waarmee binnen enkele stappen iedere Sudoku keurig ingevuld werd met behulp van onze Blueriq techologie. Iwan bracht zijn creatieve wervingsidee onder de aandacht en probeerde de techneuten te verleiden om hun medewerking daaraan te verlenen.

CCW websote

Naast het pielen met allerlei nieuwe ideeën en technieken, was er natuurlijk ook genoeg tijd voor gezelligheid. Binnen de groep zit er genoeg culinaire affiniteit en ambitie om alle maaltijden zelf te bereiden. Zo was Vincent druk bezig om zijn pulled pork te bereiden en het resultaat mocht er zijn. Daarnaast mag ook niet de 5 meter lange barbecue met satés en hamburgers en het zelfgebrouwen bier van collega Martijn niet vergeten worden. Over het eten werd een kenmerkende opmerking gemaakt op de zaterdag: “Het eten was eigenlijk boven verwachting, ik had het idee dat er veel meer pakjes en zakjes gebruikt zouden worden”.

Na de eerste editie was het al duidelijk: “Dit gaan we vaker doen!” Ook dit jaar werd dit beaamt. Dit jaar waren de lovende woorden: “Dit is toch te gek, dit is nou typisch Everest! Top sfeer, gezelligheid en ook nog mooie resultaten gehaald”.

Het jaarlijkse Everest Cool Coding weekend wordt exclusief voor en door ons team georganiseerd. Wil jij een plek binnen dit team en volgend jaar jouw creatieve ideeën tijdens dit weekend tot leven laten komen? Check dan ons vacatureoverzicht >

Paul Stalenhoef
Senior Technical Architect

06 29 52 84 68
p.stalenhoef@everest.nl

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl