Everest Burger- en Bedrijvenonderzoek

Onderzoek: hoe ervaren burgers en bedrijven het (online) dienstverleningsproces van de overheid?

Het jaar 2017 is al een aantal jaren rood omcirkeld in de agenda van overheidsinstellingen. Dan moeten burgers en bedrijven hun overheidszaken volledig digitaal kunnen afhandelen, getuige de gestelde doelen uit het programma ‘Digitaal 2017’. Het is inmiddels bijna 2017 en overheidsorganisaties zijn nog op weg de digitale doelstellingen te realiseren. Waar staat de overheid momenteel volgens burgers en bedrijven. Hoe wordt de (online) dienstverlening door de overheid nu gewaardeerd? Met deze vraag is het panelonderzoek uitgezet onder 521 burgers en 217 bedrijven die een recente ervaring hebben met de online diensten van de overheid.

De resultaten tonen aan dat de overheid al aardig op weg is met het realiseren van haar doelstellingen. Zo vindt nu iets meer dan de helft van de burgers (55,7%) en bedrijven (55,5%) online zakendoen met de overheid eenvoudig. Tegelijkertijd brengt het onderzoek diverse uitdagingen aan het licht, als een compacte, wendbare en efficiënte overheid met hoogwaardige dienstverlening écht het streven is. Zo ondervindt meer dan 60 procent van de burgers en bedrijven nog geen vermindering van de administratieve lasten bij het zakendoen met de overheid.

De resultaten en conclusies die u hier leest, zijn slechts een greep uit het burger- en bedrijvenonderzoek. Alle interessante resultaten en conclusies leest u in het onderzoeksrapport. Via onderstaand formulier kunt u het rapport aanvragen.

Download het onderzoeksrapport

Bedankt voor uw interesse in het onderzoeksrapport.

Voer uw naam in

Voer de naam van uw organisatie in

Voer een geldig e-mailadres in

Het Everest Toekomst Perspectief

Onze marktgerichte aanpak voor optimaal klantgedreven ICT

Onze kracht ligt in onze focus op dynamische, kennisintensieve markten. Wij zijn groot geworden in het domein van hypotheekverstrekkers, maar inmiddels hebben onze oplossingen en aanpak zich ook bewezen bij verzekeraars en de centrale overheid. Everest ondersteunt deze organisaties door continu in te spelen én vooruit te lopen op de dynamiek van de markt. Dit doen we met ICT-oplossingen die organisaties écht wendbaar maken. Die ervoor zorgen dat dienstverlening persoonlijk en (weer) relevant wordt. En bedrijfsprocessen efficiënt. Voor een snellere time-to-market. En voor een excellente klantbeleving.

BankenVerzekeraarsOverheid

MAAK KENNIS MET EVEREST

Benieuwd hoe Everest úw organisatie toekomstbestendig kan maken en kan helpen om dienstverlening op maat in de praktijk te brengen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om te luisteren naar uw ambities en wensen en kunnen u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden laten zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang K, kantoor 7120)
5222 AE 's Hertogenbosch

(073) 645 04 60
info@everest.nl